Uitleg & instellingen

Manier van richting bepalen
Kaarthoekmeter
Pijltjes tekenen

Richting bepalen met een kaarthoekmeter
Op de plattegrond is een kaarthoekmeter getekend om richtingen te bepalen op de kaart.
Wanneer je met de cursor buiten deze kaarthoekmeter klikt, sleept of scrollt, kun je de plattegrond bewerken zoals gewoonlijk bij OpenStreetMap. Wanneer de cursor op de kaarthoekmeter staat worden muisinteracties niet doorgegeven aan de plattegrond. In plaats daarvan kun je met klikken en slepen de kaarthoekmeter verplaatsen, en door te scrollen veranderen van grootte.
Deze zowel de weergegeven kaart als de kaarthoekmeter te beïnvloeden kun je nauwkeurig de richting van bijvoorbeeld straten van een kruising bepalen.

Richting bepalen door pijltjes te tekenen
Op de plattegrond is een rechthoek getekend bestaand uit twee delen; een licht doorzichtig vierkant een daar omheen een donkere rand die aan een zijkant verder uitsteekt. In het lichte vierkant kunnen pijlen getekent worden door binnen het vierkant te klikken en te slepen. In het donkere kader komt dan de richting van de pijl in graden te staan.
Het veld waarin getekend kan worden is te verplaatsen door in het donkere kader te klikken en slepen. De gehele rechthoek is ook te vergroten en verkleinen door op een willekeurige plek in de rechthoek de scrollen.
Door op de kaart de gewenste locatie groot genoeg in beeld te brengen en het tekenvierkant daar overheen te leggen kan vrij nauwkeurig de richting van bijvoorbeeld een straat bepaald worden.

Disclaimer: Richtingen bepaald met behulp van deze pagina zijn doorgaans nauwkeurig genoeg voor scoutingdoeleinden. Bij een kruising met een paar een paar verschillende mogelijkheden, of een doorsteek over niet al te lange afstanden zal deze pagina prima werken. Er kunnen echter geen garanties gegeven worden over de betrouwbaarheid van de richtingen als hoge nauwkeurigheid noodzakelijk is. Ook de plattegronden die gebruikt worden, van OpenStreetMap zijn aangeboden zonder garanties op correctheid.