Explorers

Het speltakteken van de ExplorersWie zijn wij?
De Explorer speltak is een gemengde groep van jongens en meiden tussen de 14 en 18 jaar. Explo’s maken samen plannen en bepalen hun eigen programma’s. Niets is onmogelijk en hoe gekker hoe leuker. Plannen maken is één ding, maar samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent, samen kun je organiseren leren. Bij de Explo’s krijg je de ruimte om je eigen talent te ontwikkelen. Kansen genoeg, het is aan jou om ze te benutten.
Maar Explo ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Explo’s zijn oud en wijs genoeg en leiding heb je dus niet meer nodig, maar……wat begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten, dat ze je net dat laatste zetje geven of een beetje hulp als het plan dreigt te stranden.
Explo ben je niet alleen. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken, samen feesten, samen opruimen, samen geld verdienen.

Ook het zomerkamp organiseren de Explo’s zelf, b.v. naar België, Frankrijk of Duitsland. Zo’n reis kost een paar euro’s en daar moet voor gewerkt worden: samen klussen opknappen, parkeerwachten, kinderspelen organiseren, geen klus te gek. Want uitgeven wordt veel leuker als je er samen voor hebt gewerkt.

Uniform
Het officiële uniform bestaat uit een steenrood overhemd op een blauwe (spijker)broek. Uiteraard draag je daarbij de geruite clubdas met het Frederik Hendrik embleem.

Opkomst
De opkomsten zijn op vrijdagavond van 20.00 tot 22.30 uur, met een drankje ter afsluiting.

Contributie
Deze bedraagt €17,50 euro per maand.